2. Pressens integritet??? HVOR!!!?

2. Integritet & troverdighet

Hvilken illusjon det er! Pengene og den magiske makten! Hvordan kom vi frem til at verdien av gull var mer enn verdien av gråstein? Integritet og troverdighet det er det som teller!

Hva skjer når folk “våkner” og ser hva som foregår? Jeg skriker til TV-skjermen som om det skulle vært cupfinale når jeg ser på nyhetene! Hva kommer til å skje? For vi som faktisk NEKTER å akseptere det som foregår – vi øker i omfang. Hva skjer med dere da? Dere har kapitalen, men sitter med et produkt ingen vil ha

2.2 Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner og inhabilitet.

Jeg kjenner ikke pressa godt, men jeg har hatt mine 15 minutter og jeg må innrømme – at om man jobber mot de “skjulte kreftene” så er pressa et rent HELVETE. Jeg blir rett og slett redd når jeg ser hvor stor pressens dobbeltrolle er iforhold til sine kunder!

Jeg måtte forsvare et profilbilde når  ordene “Be for fred, likeverd og rettferdighet” . En av Statskanalen’s egne journalister  reagerte fordi han mente det var for mye religion og for lite virkelighet, og at jeg som ateist ikke skulle bruke slik sjargong. Dette funker ikke på meg lengre.. HELDIGVIS

Jeg må dessverre si at jeg blir skeptisk til når medlemmer av pressen PRØVER å endre ytringer å begrense ytringsfriheten min. Jeg må understreke at det ikke bare er en journalist jeg har opplevd slike episoder fra.

“Hvorfor “be for”? Bønn virker ikke og vi trenger ikke mer religion i disse situasjonene, men mindre!!”

12270019_986967314679858_1010118924_n[1]
Det er jo faktisk slik at de som er mest redd for den såkalte sameksistensen vesten “sloss” for, faktisk er vesten selv.

Dette bildet fikk jeg av en Facebookvenn, og som vi ser er alle som har blitt utsatt for en grusomhet i helga inkludert i våre tanker. (Be? Det passa godt til bildet – som forøvrig ble tatt et for et år siden “vær så snill” sa hun da – det er å be)

Tidligere hadde det fått meg til å tie  eller fjerne statusen.  Svaret mitt denne gangen var derimot

“…mulig jeg ikke er en perfekt ateist, men jeg er en jævla dyktig humanist” og “Den dagen jeg slutter å be om fred, likeverd og rettferdighet, skal du få en invitasjon av meg til min nye Facebook-konto. For den dagen er ikke jeg ‘menneskerettighetsaktivist’ mer”

At noen har integritet vil si at “man har et rent og fullstendig rykte”, og at man følges fordi man er trodd, og fremstiller et inntrykk som stemmer overens med verdensbildet.

Facebook har gjort det veldig lett å dobbeltkontrollere medias troverdighet,  og når man ser det EKTE verdensbilde. Har man ikke annet valg enn å akseptere følgene? Hvordan kan man IKKE snakke ut mot slike handlinger? 70 ungdommer ble drept på Utøya – tenk om verden hadde holdt det hemmelig??

Jeg har funnet ut at når noen bruker uttrykk som  “anti-semittisme” så har dette nesten blitt et “kvalitetsmerke“! At det som er  tabu – øker i aksept fordi media er i ferd med å tape sin integritet som budbringer og normgiver!

This slideshow requires JavaScript.

Jeg leter etter bevis som kan ta de vestlige nasjonene til en rettssal hvor de forhåpentligvis dømmes for sine kriminelle handlinger. Jeg går Vesten og demokratiet i sømmene. Jeg jobber med et så kritisk blikk at Sherlock Holmes ser ut som en slask i forhold når jeg til hvordan jeg holder på når jeg leter etter opplysninger.

Norge som fredsnasjon??

BJBR%20Sharon-2[1]

Ytringer som “Trakk seg ut av Gaza” og “Godtok en Palestinsk stat” i Bondeviks refleksjoner over Sharon’s Moldebesøk i 2003. Norge var den første nasjonen som “Anerkjente og støttet en ekspanderende okkupasjon, både i form av ord og befestelse av militær tilstedeværelse i oPt. Allikevel sies det at vi har hatt “stor innflytelse på fredsarbeidet i Midtøsten” i Norsk presse (Foto: Bjørn Brunvoll Rbnett 2003).

Vi skulle hatt vår egne stjerne på Hollywood Walk of Fame . Vår nøytralitet i forhold til undertrykkelse, viser spor av en stat som er kjøpt – med en presse som mottar Blodpenger for å opprettholde illusjonen om fredsstempelet vi IKKE har fortjent!

2.5. En redaksjonell medarbeider kan ikke pålegges å gjøre noe som strider mot egen overbevisning.

Hva er det som gjør at de tar imot tipsene dere får av oss, ignorerer et sint publikum og provoserer med standhaftig propagandanytt? Hvorfor er journalistene med på det?

En ting er sikkert – konspirasjonsteoriene kommer ikke til å stoppe av dette! Ikke er det like “tabu” lengre heller – Når man SER med egne øyne hvor lite troverdig bevismaterialet Norsk presse har, så  burde bli et “folkekrav” eller pålegges at sakens fakta undersøkes og at det legges frem bevis,  før “folke-dommene” faller!

TRIST, MEN SANT!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s