Du har så rett Proaz bildet er ensidig og forvirdd

La meg starte med å rette en stor takk til Helgesen, artikkelen i Svalbardposten er delt med hele verden sammen med et bilde av en isbjørn. Jeg heter Solveig Staal og jeg er “proPal” aktivist og støtter BDS. Jeg vil legge til at jeg arbeider med FIDA, det vil si Den Palestinske Demokratiske Union, så jeg har mange venner som har vært i arrest både i Israel og Palestina. Så i spørsmål om at Hamas ikke bør sitte i regjering er både jeg, du og flesteparten av Palestinerne enig. Vi er også enig i et at det presenteres et uærlig bilde av konflikten.

Ikke kast stein i glasshus

Du skriver at Israel er truet av nabostatene i Midtøsten, og legger ansvaret på dem for de dårlige forholdene i regionen, men i samme artikkel sier du at ” Majoriteten av det internasjonale samfunn anerkjente denne retten, men araberne gjorde det ikke”. For meg blir dette et av mange eksempler på hvordan den ene parten i denne konflikten vrir seg unna HVORFOR nabolandene ikke er særlig begeistret for nykommerne. Du sier heller ikke at den sionistiske organisasjonen møtte masse motstand helt fra begynnelsen av 1903 når dere ble tilbudt Uganda Prosjektet, som nettopp på grunn av motstanden ble omgjort til “Uganda Shceme” .

Du sier også at det er mer enn at oliventrær rives og overfylte kontrollposter og der er vi enig også. Du glemmer å legge til hva de palestinerne som mister eiendom og inntektskilde får i erstatning av den Israelske regjeringen, hva dere betaler for husene deres? Du glemmer også å fortelle om alle som mister barn, eller dør på grunn av mangel på eskorte til sykehusene, eller ikke får passere gjennom sjekkpunktene.

Terror eller motstand?

Du sier Hamas indoktrinerer barna sine til å bli terrorister og at de er i ferd med å bygge nye terror tunneller, men som du kan se i bildet over.. Jeg vil vise folk at personen i bildet er et klart bevis på at tunnelene bygges for å smugle mat inn til de blokkerte områdene. Og med tanke terror, så velger jeg å kalle jødene som sloss mot nazistene for motstandsbevegelse. Jeg tror de 4 jødiske kvinnene som ble henrettet på Auschwitz for å smugle inn eksplosiver visste det kunne være et selvmordsangrep. Jeg tror også at Warszawa ghettoens kamp med håndgranater og Molotow cocktails, som ble smuglet inn gjennom hull i bakken i 1942, var en motstandskamp eller en kamp om livet – ikke terror. Jeg kan jo også håpe at konsentrasjonsleirene i Palestina fra 1948 IKKE er indoktrinering, men en reaksjon på situasjonen de lever under.

Samtidig ber jeg på mine knær til alle foreldre, lær barna dere å kjempe for sine rettigheter for se hva resultatet kan bli om de vet hva disse rettighetene er og hvordan man skal kjempe i forhold til graden av rettighetsbruddeneMotargumentasjon. Og Proaz! Ikke være for ensidig og vri for mye på sannheten, det har en tendens til å bli avslørt etter at dere fant opp mobiltelefoner med kamera!

Kilder:

United States Holocaust Memorial Museum

Palestine News Nettwork

Jewish viritual Library

2 thoughts on “Du har så rett Proaz bildet er ensidig og forvirdd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s